acvamarin

Acvamarin 2.31 ct.

Pret: 80 Ron

SKU: acv231

Categories: 

Tags: , ,

  Acvamarin

  Forma: ovala

  Greutate: 2.31 ct.

  Dimensiuni: 10 x 8.1 x 5.2 mm

  Culoare: albastru foarte deschis

  Claritate: VS1

  Luciu: foarte bun

  Tratament: netratat

  Origine: Brazilia

This slideshow requires JavaScript.

Informatii acvamarin (aquamarine):

Numit dupa culoarea apei de mare, este asociat cu luna martie și astfel devine piatra de naștere a semnelor astrologice ale Peștilor (1 – 20 martie) si a celor din zodia Berbecului nascuti pana pe 1 aprilie (20 martie – 20 aprilie.
Este varietatea albastra/albastra-verde a berilului. Cea mai mare parte a acvmamarinului de pe piata provine din Brazilia, Madagascar, Sri Lanka, Pakistan, Columbia, India, Rusia si alte cateva tari.
Aceasta frumoasa piatra este colorat de urme de fier (oxid feros). Gama sa de nuante poate varia de la albastru-verde la albastru profund, iar tonurile sale pot varia de la foarte deschis la moderat. Rar veti vedea acvamarine cu o culoare mai saturata decat un topaz swiss blue.
Datorita culorii si denumirii acvamarinului, în culturile occidentale, aceasta piatra are un folclor puternic, include in mod traditional protectia marinarilor si pescarilor, precum si a calatorilor în general.

Caracteristici de identificare:

Incluziunile sunt caracteristici interesante ale acestei geme. Berilul, in special acvamarinul, sunt cunoscute pentru ca au tuburi de crestere lungi si goale.
Acvamarinele pot avea incluziuni transparente și metalice, cum ar fi biotit, hematit, ilmenit, phlogopite, pirita si rutil. De asemenea, pot contine cristale de apatit, casiterit, epidot, granat, muscovit, cuarț si turmalina. Unele pietre contin „stele de zăpadă”, picaturi de lichid in forma neregulata intr-o formatiune de stea.
De multe ori insa acvamarinul nu contine incluziuni.

Sintetice si imitatii:

Acvamarinul a fost sintetizat dar datorita pretului nu prea ridicat al acvamarinului natural, acesta este rar.
Cele mai intalnite imitatii sunt cele facute din spinel sintetc.