cristale spinel

Cristale spinel rosu

Pret: 30 Ron

SKU: spi546

Categories: 

Tags: , ,

Spinel natural
Greutate: 5.46 ct. toate (6 buc.)
Forma: naturala
Dimensiune: intre 5.5 x 4.5 mm si 5.5 x 4 mm
Culoare: rosu
Claritate: translucida
Luciu: bun
Origine: Mae Sai, Tailanda
Tratament: netratate
Duritate: 8 Mohs

*Pretul este pentru o bucata.

This slideshow requires JavaScript.

Informatii spinel:

Spinelul este un mineral cu duritatea 8 pe scara Mohs, are luciu vitros si se gaseste in natura intr-o variata gama de culori, de la galben la rosu, roz, violet si albastru. Numele vine din limba greaca si inseamna stralucire. In urma cu aproximativ o mie de ani cand a inceput exploatarea spinelului, sau defapt al rubinului pentru ca acesta practic nu exista cand vine vorba de minerale sau pietre pretioase si se credea ca ceea ce scot din pamant sunt rubine, in zona muntoasa ce acum formeaza granita dintre Afganistan si Tajikistan numita Badakhshan.
In antichitate se credea ca, daca piatra este rosie atunci este rubin, daca este albastra e safir. In acest fel cateva pietre care se stiau a fi rubin erau defapt spinel, un exemplu foarte cunoscut este coroana reginei Elisabeta care continea ceea ce se credea a fi rubinul „Black prince ruby” insa mai tarziu s-a descoperit ca este un spinel rosu. Abia in secolul al- 19 -lea a inceput sa se faca distinctia intre corindon (rubin si safir) si spinel, in acel moment multe coroane ce aveau pietre de spinel au fost considerate fara valoare, standardul fiind rubine si safire.
Cu toate acestea spinelul este o piatra foarte frumoasa ce creste in popularitate, spinelul rosu de exemplu inca nu a ajuns la valoarea rubinelor dar nici nu este cu mult in urma.